alma bosma therapie

"grip op je eigen leven"

 

Medische Hypnotherapie

 

 

 

 

Wat is medische hypnotherapie?

 

Medische hypnotherapie is een van de oudste vormen van psychotherapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van trance, vaak in combinatie met andere technieken.

 

Trance is een vorm van ontspanning tussen waken en slapen in, waarbij het mogelijk wordt om meer op jezelf gericht te zijn en minder op je omgeving. Hierdoor kun je makkelijker contact maken met je onbewuste, je innerlijk, wat je mogelijkheden biedt om o.a. te werken aan:

 

- omgaan met spanningen

- verwerken van trauma's

- oplossen van slaapproblemen

- oplossen van psychosomatische klachten

- verzachten van pijn

- inzicht krijgen in eigen persoonlijkheid en mogelijkheden

- genezing van burn-out

- verlichting van darmproblemen

 

Iedereen kent, zonder het te weten, uit eigen ervaring een trance, bijvoorbeeld door zo op te gaan in een boek of film dat je iemand niet hoort binnenkomen;

 

of: dagdromen, bijvoorbeeld tijdens een treinreis, waardoor je zo in je innerlijke wereld bezig bent, dat de omgeving vervaagt.

 

Trance is een toestand van geconcentreerde aandacht waarbij je bewust met je eigen gedachten bezig bent. Van dit natuurlijke verschijnsel, de geconcentreerde aandacht, maakt de hypnotherapeut gebruik.

 

Medische hypnotherapie is geschikt voor kinderen en volwassenen en kan goed samengaan met veel andere vormen van therapie waar ik in mijn praktijk gebruik van maak.