alma bosma therapie

"grip op je eigen leven"

Opstellingen

 

 

Bots je telkens weer op tegen hetzelfde thema of probleem, waar je maar geen helderheid in krijgt en ervaar je dit als een belemmering om het beste uit jezelf en jouw leven te halen?

 

Opstellingen kunnen je helpen om op verbluffende wijze hier verbetering in te brengen en in contact te komen met je “familieziel”. 

 

Opstellingen maken (onbewuste) patronen zichtbaar die vaak al vele jaren zijn doorgegeven van generatie op generatie. 

 

De opstellingen kunnen vaak op ontroerende en wonderlijke wijze inzicht geven in deze onbewuste patronen die ten grondslag liggen aan het thema of probleem dat steeds maar weer terugkeert in je leven. 

 

 

Opstellingen kunnen zowel in een op een contact als ook in groepsverband gedaan worden. In mijn praktijk maak ik gebruik van:

-                    Opstellingen van de drie innerlijke kinderen

-                    Opstellingen van het verlangen

-                    Familieopstellingen

-                    Organisatieopstellingen

 

 

Het werken met opstellingsmethoden is er op gericht om je dingen bewust te worden en te leren deze in je leven te integreren. Het maakt bovendien dat je jouw onbewuste overlevingsstrategieën gaat doorzien. Dit ervaren en gaan begrijpen levert vaak inzichten op die ervoor zorgen dat je jouw leven steeds meer vanuit autonomie kunt vormgeven. 

 

Bij opstellingen in groepsverband wordt gebruik gemaakt van representanten. Hierdoor ontstaat een unieke mogelijkheid om de psychische realiteit van de opsteller door een ander mens te laten weerspiegelen. Ieder die dat wil kan zo in de spiegel van zijn eigen psyche kijken en haar structuur ontraadselen.